14 Mayıs 2008 Çarşamba

İNSAN VÜCUDUNUN ÖNEMİ

Özünde bencil olan insanların sadece basit bir özentilik ya da "sıkıntı" başlığı altında gelecekte kendilerini daha da sıkıntıya sokacak "sigara"yı içmelerini hiçbir zaman anlayabilmiş değilim. Yalnız değilmişim demekki ki bu konuya ilişkin pek çok afiş düzenlenmiş. İnsanları sigara içmeye cezbeden reklamların ardından bu konuya tepki veren insanlar afişler düzenleyip caydırmaya çalışmışlar.
İnsanlar bazı gerçeklerle birebir karşılaşmadıkları sürece zararlarını fark edemiyorlar ama afişler gerçekten trajikomik biçimde ifade edilmiş. Onların hem dikkatini çekecek hem de zararlarını belirtecek başarılı soyut çalışmalar yapmışlar.
Sigara içen ve zararını gören insanların dahi hiç bir şey olmamış gibi hayatlarına sigarayla devam etmeleri, sigaranın zararlı olduğunu belirtmeye çalışan zavallı insanların çabasının boşuna gittiğinin en büyük göstergesidir fakat inanıyorum ki gelecekte insanlar daha kötü gözle bakacaklar sigaraya çünkü doğdukları andan itibaren sigarayı kötüleyen reklamları,afişleri çevrelerinde rahatlıkla görebilecekler.
Pazarlamanın sadece ürün satmak için olmaması en başta "insan" için çalışmalar yapılmış olması çok önemli. Bu yüzden bu bloğu yazmak istedim çünkü firmalar artık ürün odaklı çalışıyorlar. Sağlık umurlarında değil. Halbuki başta onların iyiliğini düşünmek, onlara sadece ürün aldıkları için değil insan oldukları için yatırım yaptıklarını belirtmek çok önemli geliyor bana.
İşte bu yüzden şuan geleceğe yatırım yapan bu insanları tebrik ediyorum..

Hiç yorum yok: